Informationsbrev September

Presentationsrunda
Som vi skrev i förra infobladet så ska vi gå runt till alla för en liten presentation för att veta vad Du tycker att vi ska arbeta för.
Vi påbörjade detta måndagen den 21 augusti då vi knackade på i nästan alla portar på Björkbacksvägen. Vi kommer fortsätta med detta under hösten och även gå en extra sväng till de lägenheter där det inte var någon hemma. Ni är såklart även välkomna att maila till info@montoren.se.
 
Trädgården
Det har hänt mycket i trädgården under sommaren men ännu är det inte klart! Arbetet med trädgården är långsiktigt och i olika etapper. Snart kommer Tylömarks beskära 16 träd och samtliga buskar!
 
Problem med vattnet
På Tallbacksvägen 26 har vi haft problem med varm- och kallvattnet. Delagott har under sommaren åtgärdat detta!
 
Drenera
Drenera har gått i konkurs. Hur utvecklingen i tvisten blir återstår att se, konkursboet har valt att inte inträda i bolaget ställe och vi hoppas att tvisten får ett avslut under hösten/vintern!
 
Vad innebär detta för oss?
Det beror på hur ägarna till Drenera kommer hantera tvisten framöver. Vår advokat tror inte att de kommer driva tvisten vidare men det vet vi ännu inte. Delar av advokatkostnaderna kommer vi få tillbaka via vår försäkring. Vår förhoppning är även att få en liten summa från dräneringsföretagets försäkring. Eftersom de gått i konkurs kommer vi få stå för kostnaden för att återställa de fel som uppkommit, hur stort arbete detta är, är svårt att säga idag.
 
Bastun
Bastun på Björkbacksvägen 51 får absolut inte användas. Detta då den helt enkelt utgör en säkerhetsrisk. Är du sugen på att basta får du gärna använda den som finns på Tallbacksvägen 12! Nedan finns en beskrivning på hur du kommer in där.
 
Tillgång till pingisrum och bastu på Tallbacksvägen 12
Under vår rundvandring fick vi flertalet frågor på hur man får tillgång till bastu och pingisrum på Tallbackvägen. Med samtliga brickor har man tillgång till tvättstugan på
Tallbacksvägen 12. Genom tvättstugan når du både pingisrum och bastu!
 
Brickor till portar samt nycklar till dörrar
Styrelsen har beslutat att föreningen står för tre brickor per lägenhet. Om någon behöver fler brickor så får vederbörande kontakta Axlås och betala för brickan själv.
Axlås kontor finns på Rådmansgatan 54. Vid ägarbyte av lägenhet ska säljaren överlämna tre brickor, om så inte sker blir det upp till överlåtare/förvärvare att köpa nya. För det fall en bricka går sönder går man till Axlås och köper en ny.
 
Innan man går förbi Axlås kontor så behöver vi kontakta dem, för att ingen obehörig ska kunna göra brickor till portarna. Maila därför oss i styrelsen först på info@montoren.se. Invänta en bekräftelse på att vi kontaktat Axlås innan du går dit!
 
Nycklar till ytterdörren kan man kopiera själv och även denna kostnad står den som kopierar för.